Ezek a laptopok bírtak 10 óránál is többet 2019-ben

2019. november 18. 06:00 - laptopkozosseg

ezgif_com-webp-to-jpg.jpg

A laptopgyártók az elmúlt években igyekeznek egymásra licitálni úgy a gépeik nyújtotta plusz funkciók, mint az alap hardver specifikációk terén egyaránt. Azonban mit sem ér egy mindenre – és azon felül plusz egy dologra – képes laptop, ha az akkumulátora gyorsabban lemerül, minthogy kettőt pislognál. Szerencsére nem minden laptopra igazak az előző állítások, számtalan típus direkt a hosszantartó üzemidőre lett kihegyezve, vagy legalábbis komoly szerepet kapott ez a szempont is a tervezés folyamatában.

A Laptopmag által készített összesítésből kiderül, hogy melyek azok a 2019-ben megjelent laptopok, amelyek a leghosszabb üzemidővel rendelkeznek. A teszthez egy valós felhasználási módhoz igen közel álló módszert választottak: wifi kapcsolaton keresztül az interneten való böngészést tették végtelen ciklusba, melyhez egy közepesnek mondható 150 nit fényerősségre állították be a laptop kijelzőjét.

A tesztben szereplő tíz készülék mindegyike legalább 11 órás üzemidővel büszkélkedhet, ami még egy igazán hosszú munkanapra is elegendő naftát jelent. Természetesen egyik laptop sem az igazán pénztárca-barát kategóriából kerül ki, ám a nagy kapacitású akkumulátorok soha nem is jelentettek alapfelszereltséget, kényelmi extraként kell tekintenünk rájuk. A tesztelt készülékeket fordított sorrendben mutatjuk be, azaz a cikk végére kell tekerned, ha rögtön szeretnéd tudni melyik laptop teljesített legkitartóbban 2019-ben!

Tovább a cikkre 2 komment

Trendi logóval érkezik az új Microsoft Edge, hogy feledtetni próbálja az Internet Explorer bűneit

2019. november 04. 23:00 - laptopkozosseg

A tervek szerint 2020 Január 15-én, vadonatúj logóval érkezik a Microsoft új böngészője, az Edge Chromium. Az elmúlt évben óriási mennyiségű munkát ölt a Chromium-ra épülő, következő generációs Edge fejlesztésébe a Microsoft, azzal a nem titkolt céllal, hogy felvegye a versenyt a legnépszerűbb böngészőkkel.

edgemain.jpg

Tovább a cikkre Szólj hozzá!

Kiszivárgott: a laptopokat veszi célba a Windows 10X

2019. november 02. 01:11 - laptopkozosseg

A belső dokumentum az új Modern File Explorer-t is bemutatja

Úgy tűnik a Microsoftnál is előfordulnak nagyobb hibák: a napokban a cég egyik munkatársa valószínűleg figyelmetlenségből közzétett egy belső dokumentumot a közelgő Windows 10X operációs rendszer részleteiről. A WalkingCat által felfedezett dokumentum csak rövid ideig volt elérhető a világhálón, de fontos részletek derültek ki a Windows 10X-re vonatkozó tervekről.

Eredetileg a Windows 10X-et a Microsoft új hardverével, a Surface Neo duplaképernyős laptop/táblagéppel együtt mutatták be, de a tervek szerint az Neohoz hasonló duplaképernyős eszközökön is futni fog az új, Windows Core OS-re épített operációs rendszerük.

windows-10x-render-696x392.jpg

Tovább a cikkre Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása